Premierul polonez critică Ungaria şi Slovacia pentru întâlnirile cu ministrul rus de externe

137
Premierul polonez critică Ungaria şi Slovacia pentru întâlnirile cu ministrul rus de externe - 1-1709626802.jpg

Articole de la același autor

Premierul polonez Donald Tusk a dezaprobat întâlnirile pe care miniştrii de externe ungar şi slovac, Peter Szijjarto şi Juraj Blanar, le-au avut cu omologul rus al acestora, Serghei Lavrov, în timpul forumului diplomatic desfăşurat în oraşul turc Antalya, relatează agenţia DPA.

„Aceste întâlniri nu sunt doar expresia unui gust bun sau rău. Sunt un nou semn din partea guvernului ungar pe care noi îl găsim dificil de acceptat din raţiuni morale şi politice”, a spus Tusk după o întrevedere la Vilnius cu omoloaga sa din Lituania, Ingrida Simonyte, care a vorbit la rândul ei despre o „alegere regretabilă” făcută de Ungaria şi Slovacia.

„Colegii noştri de la Bratislava şi Budapesta dovedesc încă o dată că opiniile noastre asupra unor anumite chestiuni sunt prea diferite. Acelaşi lucru poate fi spus despre Rusia şi acţiunile sale militare în Ucraina”, a adăugat premierul polonez, care a cerut pe de altă parte „sancţiuni complete” împotriva importurilor agricole ruse şi belaruse în UE, în timp ce în Polonia agricultorii protestează împotriva importurilor agricole din Ucraina.

Premierul ungar Viktor Orban şi noul premier slovac Robert Fico s-au exprimat clar împotriva susţinerii militare a Ucrainei şi în favoarea unor negocieri de pace între aceasta şi Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6546 secunde