Coaliţia pro-europeană îşi confirmă ponderea politică la alegerile locale din Polonia

118
Coaliţia pro-europeană îşi confirmă ponderea politică la alegerile locale din Polonia - 1-1712561001.jpg

Articole de la același autor

Tabăra pro-europeană la putere a reuşit să îşi menţină ponderea politică după alegerile locale, primul test naţional de la alegerile legislative din octombrie, în pofida victoriei proporţionale a naţionaliştilor populişti, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne, scrie agenţia AFP.

Potrivit sondajului institutului IPSOS, partidul Lege şi Justiţie (PiS) a câştigat 33,7% din voturi la nivelul adunărilor regionale, faţă de 31,9% pentru Platforma Civică (KO, centru) a premierului Donald Tusk, 13,5% pentru A Treia Cale (creştin-democrat) şi 6,8% pentru Stânga, aceste ultime trei grupuri formând împreună tabăra pro-europeană la putere.

Extrema dreaptă din Konfederacja, singurul potenţial aliat al PiS, a beneficiat de sprijinul a 7,5% dintre alegători.

„Victoria forţelor pro-UE la alegerile legislative din 15 octombrie s-a repetat în aprilie”, a salutat premierul Donald Tusk.

Pe lângă adunările regionale, electoratul a ales, de asemenea, primarii şi consilierii locali. Platforma Civică a câştigat detaşat, din primul tur, alegerile pentru primar în cele mai mari bastioane ale sale, Varşovia şi Gdansk.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4669 secunde