Nou seism în regiunea Java din Indonezia, afectată de un cutremur puternic luna trecută

74
Nou seism în regiunea Java din Indonezia, afectată de un cutremur puternic luna trecută - cutremurjava-1670520694.jpg

Articole de la același autor

Un seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în Indonezia, joi, la mai puţin de o lună de la un cutremur care a avut loc în aceeaşi regiune, Java de Est, soldat cu peste 300 de morţi, transmite AFP.


Seismul a fost resimţit la ora locală 07:50 (00:50 GMT), la o distanţă de aproximativ 15 kilometri de oraşul Cianjur, epicentrul cutremurului care a provocat pagube semnificative luna trecută, potrivit Institutului de Geofizică al Statelor Unite (USGS).

Cutremurul a avut epicentrul la Cianjur, sau Sukabumi, la o adâncime mai mare de 123 de kilometri, care a limitat riscurile.

Nu au fost raportate pagube materiale la scurt timp după producerea seismului, potrivit agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

Şcolile din Sukabumi au fost evacuate temporar, conform televiziunii locale.


„Epicentrul cutremurului a fost la Sukabumi, aşa că s-a simţit uşor la Cianjur. Nu există rapoarte privind pagube la locuinţe sau victime”, a declarat pentru AFP Wawan Setawan, un responsabil din cadrul agenţiei din Cianjur.

În urma cutremurului cu magnitudinea 5,6 produs la Cianjur la 21 noiembrie cel puţin 334 de persoane au murit, iar alte câteva mii au fost rănite. Zeci de mii de locuitori au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1927 secunde