Noua preşedintă din Peru, Dina Boluarte, va cere Congresului să devanseze alegerile în 2024

66
Noua preşedintă din Peru, Dina Boluarte, va cere Congresului să devanseze alegerile în 2024 - presedintaperu-1670853503.jpg

Articole de la același autor

Noua preşedintă peruană Dina Boluarte va depune un proiect de lege în Congres pentru devansarea alegerilor generale cu doi ani, din 2026 în aprilie 2024, a anunţat ea luni dimineaţă, pe fondul tensiunilor din ţara andină după înlăturarea fostului lider Pedro Castillo, informează Reuters.

Fostă vicepreşedintă, Boluarte a depus jurământul săptămâna trecută, după ce Castillo a fost demis de Congres şi arestat pentru încercarea de a dizolva legislativul într-un efort de a preveni un vot de suspendare împotriva sa.

„Am decis să prezint un proiect de lege pentru a ajunge la un acord cu Congresul, pentru a devansa alegerile generale în aprilie 2024”, a declarat Boluarte într-un discurs adresat naţiunii.


Anunţul lui Boluarte că va prezenta proiectul de lege în zilele următoare vine după ce doi adolescenţi au fost ucişi şi patru persoane rănite duminică în Peru, în timpul protestelor pentru organizarea de alegeri generale în ţară după înlăturarea lui Castillo.

Demonstranţii, mulţi dintre ei susţinători ai lui Castillo, cer de zile întregi ca Peru să organizeze alegeri în loc să-i permită lui Boluarte să rămână la putere până în 2026, când mandatul lui Castillo s-ar fi terminat. Unii protestatari cer de asemenea dizolvarea Congresului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5936 secunde