ONU prelungeşte cu doar trei luni misiunea sa în Libia

67
ONU prelungeşte cu doar trei luni misiunea sa în Libia - onu-1643727411.jpg
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, luni, o rezoluţie prin care prelungeşte cu doar trei luni misiunea sa politică în Libia, rezoluţie elaborată de Regatul Unit după câteva zile de impas între Statele Unite şi Rusia, care a avut câştig de cauză pe mai multe aspecte, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Textul ultrascurt, adoptat în unanimitate, prevede continuarea misiunii până pe 30 aprilie. O versiune anterioară a textului, care a circulat săptămâna trecută, prevedea prelungirea misiunii de sprijin a ONU în Libia până pe 15 septembrie.

După ani de conflict armat şi diviziuni regionale între estul şi vestul ţării, în urmă cu un an a fost creat un guvern interimar, sub egida ONU, pentru a conduce tranziţia până la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, programate iniţial să aibă loc pe 24 decembrie, dar care au fost amânate pe termen nelimitat.


Textul votat luni nu conţine nicio menţiune privind speranţa organizării în curând a acestor alegeri. Pagina a fost generata in 0.3931 secunde