PANAMA PAPERS: Cu ce propunere au venit miniștrii de Finanțe ai UE

182
PANAMA PAPERS: Cu ce propunere au venit miniștrii de Finanțe ai UE - pana-1461392745.jpg

Articole recomandate

Statele Uniunii Europene și-au exprimat vineri sprijinul față de elaborarea unei liste europene unice cu paradisurile fiscale, inițiativă venită din partea Comisiei Europene în urma scandalului Panama Papers.


'Panama Papers au dat încă un impuls inițiativelor deja demarate, au dat un impuls agendei noastre împotriva evaziunii fiscale și împotriva spălării de bani', a declarat la o conferință de presă ministrul olandez de finanțe și în același timp președinte al Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem.

Reuniți vineri Amsterdam la un consiliu informal ECOFIN, miniștrii economiei și finanțelor din statele Uniunii Europene au sprijinit 'crearea unei liste cu țările care nu cooperează' în materie de transparență fiscală, a indicat Dijsselbloem.

De asemenea, miniștrii europeni și-au dat acordul pentru luarea de 'măsuri defensive coordonate ce vor trebui susținute de Consiliul European, în strânsă colaborare și în paralel cu OCDE, pentru stabilirea criteriilor internaționale la acest capitol', a explicat mai departe președintele Eurogrupului.

El a insistat însă că la această reuniune nu s-a adoptat nicio decizie efectivă, dar a fost confirmat sprijinul statelor UE față de planul prezentat de executivul comunitar pe 7 aprilie, ce menționează elaborarea unei astfel de liste în șase luni, informează Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1881 secunde