Pirații somalezi au eliberat 26 de ostatici după 5 ani de captivitate

287
Pirații somalezi au eliberat  26 de ostatici după 5 ani de captivitate - piratisomalezi-1477225954.jpg

Articole recomandate

Pirații somalezi au eliberat 26 de ostatici asiatici capturați în urmă cu aproape cinci ani după un atac asupra vasului lor de pescuit, ultimul dintr-o lungă serie de acte de piraterie împotriva unor nave comerciale, au anunțat sâmbătă negociatorii, potrivit AFP.

Echipajul vasului Naham 3 sub pavilionul Sultanatului Oman a fost luat ostatic în martie 2012 după un atac al piraților la sud de Seychelles, a doua captivitate ca durată în mâinile piraților somalezi.

"Avem marea plăcere de a anunța eliberarea echipajului de pe Naham 3 în zorii zilei (de sâmbătă). În prezent, ei sunt în siguranță în mâinile autorităților din Galmudug (centrul Somaliei) și vor fi repatriați în scurtă vreme la bordul unui zbor umanitar la ONU și trimiși după aceea în țările lor de origine", a declarat într-un comunicat John Steed, coordonatorul organizației Hostage Support Programme (HSP) care a ajutat la negocierea eliberării lor.

Comunicatul a fost făcut public de organizația Oceans Beyond Piracy (OBP).

Fost colonel în armata britanică, John Steed, care și-a stabilit ca misiune salvarea "ostaticilor uitați", a declarat că plecarea ostaticilor spre țările lor se confruntă cu un obstacol: scoaterea lor din orașul Galkayo, unde au loc lupte între forțele rivale din regiunile semiautonome autoproclamate Puntland și Galmudug.

"Sunt lupte la Galmudug, deci este foarte periculos pentru moment. În această seară (sâmbătă) au avut loc schimburi de focuri de artilerie. Vom merge la fața locului mâine dimineață devreme dacă luptele încetează și îi vom transporta la Nairobi pentru un control medical și să se spele".

Foștii ostatici, provenind din Cambodgia, China, Indonezia, Filipine, Taiwan și Vietnam, vor putea fi repatriați ulterior pentru a se alătura familiilor lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4554 secunde