Incidente și accidente pe mări și oceane

299
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemare-1476458599.jpg
Macaraua plutitoare "ASPTR-1" s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 1,5 mile marine de satul Livadiya, din Yalta, Crimeea, în dimineața de 12 octombrie 2016. Macaraua era remorcată de remorcherele "Mercury" și "Derzkiy". Plecase de la Gurzuf și se îndrepta spre Sevastopol, când a început să ia apă. Condițiile meteorologice erau nefavorabile. Cinci membri ai echipajului macaralei au fost salvați de remorcherul "Derzkiy", iar alți trei au fost declarați dispăruți. Macara plutitoare "ASPTR-1" avea un deplasament de 1.000 de tone, fusese construită în 1962 și era înmatriculată sub pavilion Rusia.

v v v

Nava pentru transportul cimentului "Cemstar" a eșuat pe coasta insulei Hugla, situată la jumătatea distanței dintre Trondheim și Bodo, Norvegia. Nu au fost semnalate scurgeri de hidrocarburi în apa mării.

v v v

Garda de Coastă spaniolă, în comun cu autoritățile vamale franceze, a urmărit și interceptat un transport record de hașiș.

Aproximativ 20 de tone de droguri au fost descoperite în compartimentele false de la bordul cargoului de mărfuri generale "Martin N". Vasul a fost interceptat în Marea Mediterană și dus la Almeria, Spania. Cei 12 membri ai echipajului, 11 ucraineni și un uzbekistanez, au fost arestați.

v v v

Ro-ro, pasager, ferry-boat-ul "Munic III" a eșuat în apele portului Gilimanuk, din vestul insulei Bali, Indonezia, în timpul manevrei de acostare. La bordul navei se aflau 71 de pasageri și mai multe vehicule, inclusiv șase camioane. Nimeni nu a fost rănit și nu s-a produs poluare.  

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1975 secunde