Portugalia vrea să îi forţeze pe proprietarii de locuinţe libere să găsească chiriaşi

449
Portugalia vrea să îi forţeze pe proprietarii de locuinţe libere să găsească chiriaşi - portugalialocuinte-1676983213.jpg

Articole recomandate

Guvernul portughez vrea să îi forţeze pe proprietarii de locuinţe libere din întreaga ţară să pună aceste locuinţe la dispoziţia chiriaşilor pe termen lung, în ideea de a creşte oferta de locuinţe de pe o piaţă imobiliară care este inaccesibilă pentru mulţi localnici, transmite Bloomberg.


Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri aprobat la o reuniune a Cabinetului care a avut loc săptămâna trecută. Planul include şi limitarea majorării chiriilor, iniţiative destinate urgentării acordării autorizaţiilor pentru noi construcţii, o interdicţie privind închirierea locuinţelor pe termen scurt în oraşe şi încetarea aşa-numitului program Golden Visa.

În replică, proprietarii de locuinţe şi investitorii susţin că obligarea oamenilor să îşi închirieze locuinţele încalcă dreptul la proprietatea privată prevăzut în constituţie. Guvernul de la Lisabona nu a oferit încă detaliile cu privire la modul în care intenţionează să îşi pună în aplicare politicile.


„În mod clar este neconstituţional”, spune doctorul Luis Menezes Leitao, preşedintele Asociaţiei proprietarilor din Lisabona. Menezes Leitao, care este şi profesor de drept, susţine că Guvernul ar trebui să îi lase în pace pe proprietari şi să se concentreze în schimb pe construirea mai multor locuinţe cu preţuri accesibile.


Separat, Asociaţia dezvoltatorilor şi investitorilor imobiliari din Portugalia a dat publicităţii un comunicat în care a calificat închirierea forţată drept un atac la adresa proprietăţii private.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde