Premierul scoţian la Bruxelles, visând la independenţă şi UE

253
Premierul scoţian la Bruxelles, visând la independenţă şi UE - 1-1687764313.jpg
Şeful guvernului scoţian, Humza Yousaf, a început, luni, 26 iunie, o vizită la Bruxelles, menită să construiască relaţii cu Uniunea Europeană la care liderul SNP doreşte să se adere într-o zi în fruntea unei Scoţii care ar deveni independentă, scrie agenţia AFP.

Vizita noului lider al Partidului Naţional Scoţian (SNP) intervine la două zile după o convenţie a formaţiunii sale politice consacrată independenţei, unde a anunţat că doreşte - în cazul victoriei la următoarele alegeri generale - să pregătească terenul pentru viitoarea aderare a Scoţiei la UE prin trimiterea unui reprezentant la Bruxelles.

„Scoţia a fost scoasă din UE, deşi a votat pentru a rămâne, iar acordul de Brexit al guvernului britanic face mai greu pentru scoţieni să călătorească, să lucreze şi să facă comerţ cu ţările din UE”, a declarat liderul separatist de 38 de ani într-un comunicat.

„În ciuda acestui fapt, Scoţia rămâne hotărât europeană şi angajată să aibă relaţii puternice şi fructuoase cu vecinii noştri şi partenerii din Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9979 secunde