Preşedinţii Lukaşenko şi Putin au discutat presupuse planuri de atac occidentale împotriva Rusiei

92

Articole recomandate

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat, marţi, că a discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre presupuse planuri de atac occidentale împotriva Rusiei, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„De puţin timp - şi am discutat în detaliu despre asta cu preşedintele rus - au fost stabilite planuri strategice de atac împotriva Rusiei”, a declarat liderul de la Minsk.
 

Potrivit acestuia, planurile respective prevăd ofensive prin Ucraina şi Belarus.

„Istoria se repetă”, a comentat Lukaşenko, făcând aluzie la invadarea Rusiei de către Napoleon sau de către Germania nazistă.

AFP reaminteşte că Belarusul s-a poziţionat alături de Rusia în războiul din Ucraina, permiţând forţelor ruse să folosească teritoriul belarus ca bază pentru operaţiuni. Luna trecută, Putin a anunţat că Moscova urmează să furnizeze în următoarele luni Belarusului rachete care pot transporta încărcături atomice. Având în vedere aceste poziţii şi reprimarea protestatarilor belaruşi în 2020, Occidentul aplică regimului Lukaşenko sancţiuni care au sporit dependenţa Belarusului de Rusia.

Lukaşenko susţine că ţara sa se confruntă cu un „război hibrid”, iar acţiunile occidentalilor „apropie lumea de prăpastia unui mare război în care nu poate exista un învingător”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2107 secunde