Prima vizită la Kiev a unui membru al familiei regale britanice după invazia rusă

147
Prima vizită la Kiev a unui membru al familiei regale britanice după invazia rusă - 1-1714464504.jpg

Articole de la același autor

Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat Kievul, marcând prima vizită a unui membru al familiei regale britanice în Ucraina de la invazia rusă, conform unui anunţ făcut de Londra, transmite agenţia AFP.

„Am aflat mai multe despre situaţie în toate realităţile ei, ceea ce, desigur, este trist. Costul uman al războiului este foarte real şi ştiu că toată lumea de aici îl simte intens”, a spus ea, în timpul unei recepţii la reşedinţa ambasadorului britanic.

„Este adevărat că femeile şi fetele plătesc cel mai mare preţ în ceea ce priveşte costul uman, în ceea ce priveşte modul în care ele sunt afectate şi modul în care pot fi folosite ca arme de război”, a declarat ducesa de Edinburgh. „Violul este folosit pentru a minimaliza, degrada şi distruge”, a continuat Sophie, referindu-se la numeroasele acuzaţii de violenţă sexuală ce vizează armata rusă din Ucraina.

Potrivit Ministerului Britanic de Externe, ducesa de Edinburgh a cunoscut supravieţuitoare ale violenţei sexuale şi torturii, care şi-au împărtăşit poveştile, precum şi femei strămutate din cauza luptelor şi copii deportaţi în Rusia, care au revenit în Ucraina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4943 secunde