Rafila: Au fost atacate cibernetic 26 de unităţi medicale, majoritatea şi-au reluat activitatea

158
Rafila: Au fost atacate cibernetic 26 de unităţi medicale, majoritatea şi-au reluat activitatea - rafila-concluzii-atac-cibernetic-1707995110.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi la Parlament că în total au fost atacate cibernetic 26 de unităţi medicale, 24 de stat şi două private, iar marea majoritate a acestora şi-a reluat activitatea.


"În marea majoritate şi-au reluat activitatea. În total au fost 26 de unităţi sanitare, dintre care 24 publice şi două private mai mici. Din datele pe care le avem de la Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică, am discutat chiar acum, înţeleg că majoritatea au reluat activitatea", a spus Rafila.


Potrivit acestuia, cel mai important lucru este să se prevină astfel de consecinţe.


"Cred că cel mai important lucru este să încercăm să prevenim astfel de consecinţe pe viitor. După cum ştiţi, compania Bit Defender a oferit astfel de soluţii gratuit pentru un an de zile, dar până într-un an de zile digitalizarea pe care o realizăm în sistemul de sănătate, care include şi spitalele şi direcţiile de sănătate publică şi bineînţeles trebuie să includă şi Casa Naţională de Sănătate Publică, sper să ne ofere soluţii care să minimalizeze astfel de consecinţe", a explicat ministrul Sănătăţii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde