Război Israel-Hamas: Netanyahu compară civilii morţi în Gaza cu victimele bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial

3728
Război Israel-Hamas: Netanyahu compară civilii morţi în Gaza cu victimele bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial - 107267045168858233220230705t1703-1698738089.jpeg

Articole de la același autor

În urma criticilor privind numărul mare de victime civile în Fâşia Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu a comparat războiul împotriva grupării islamiste Hamas cu lupta Aliaţilor împotriva naziştilor în Al Doilea Război Mondial, potrivit DPA.

În ciuda victimelor civile, Aliaţilor din Al Doilea Război Mondial nu li s-a spus "nu eradicaţi nazismul", a declarat luni Netanyahu. Afirmaţia a venit ca răspuns la curiozitatea unui jurnalist, care l-a întrebat dacă Israelul pedepseşte în mod colectiv poporul din Gaza pentru teroarea Hamas prin atacurile aeriene.

Ca exemplu, Netanyahu a menţionat un atac al piloţilor britanici la Copenhaga în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Referindu-se la un bombardament din 1945, în care o şcoală a fost lovită accidental, Netanyahu a povestit incidentul într-o conferinţă de presă.

"În 1944, Royal Air Force a bombardat sediul Gestapo din Copenhaga, o ţintă perfect legitimă", a spus el.

"Dar piloţii britanici au ratat şi, în loc de sediul Gestapo, au lovit un spital de copii din apropiere şi cred că 84 de copii au murit arşi în mod îngrozitor. Nu a fost o crimă de război", a spus el.

"Nu este ceva pentru care poţi învinovăţi Marea Britanie. Acesta a fost un act de război legitim cu consecinţe tragice care însoţesc astfel de acţiuni legitime", a adăugat Netanyahu.

"Aliaţii au luptat în continuare în război până la capăt, în ciuda consecinţelor tragice. Ei ştiau că este în joc viitorul civilizaţiei", a mai afirmat el.

"Ei bine, vă spun că şi acum este în joc viitorul civilizaţiei noastre", a continuat liderul israelian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 4.5161 secunde