Convorbire telefonică Biden - Netanyahu. Președintele american a cerut creşterea imediată a fluxului de ajutor umanitar în Gaza

3696
Convorbire telefonică Biden - Netanyahu. Președintele american a cerut creşterea imediată a fluxului de ajutor umanitar în Gaza - image20231092659298141fumcareies-1698651673.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a cerut o creştere considerabilă şi imediată a fluxului de ajutor umanitar în Fâşia Gaza, după ce Israelul a extins operaţiunile militare ca răspuns la atacul Hamas din urmă cu trei săptămâni, informează AFP.

"Preşedintele a subliniat necesitatea creşterii imediate şi semnificative a fluxului de ajutor umanitar pentru a satisface nevoile civililor din Gaza", într-o discuţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de Agerpres.

El a făcut acelaşi lucru într-un apel separat adresat preşedintelui egiptean Abdel Fattah al-Sisi, cei doi lideri fiind de acord să "accelereze şi să crească fluxul de ajutor către Gaza începând de astăzi şi în mod continuu", conform unui al doilea comunicat de presă.

Se înmulţesc apelurile în favoarea permiterii ca sprijinul umanitar să ajungă la civilii palestinieni din Fâşia Gaza, supuşi bombardamentelor necontenite ale armatei israeliene, declanşate de atacul Hamas pe teritoriul său din 7 octombrie.

Liderii american şi egiptean au insistat, de asemenea, conform Casei Albe, asupra "importanţei protejării vieţii civililor, respectării dreptului internaţional umanitar şi a asigurării faptului ca palestinienii din Gaza să nu fie strămutaţi în Egipt sau în altă ţară", cea mai mare teamă a Egiptului de la începutul războiului.

În convorbirea telefonică cu premierul Netanyahu, preşedintele Joe Biden a reiterat dreptul Israelului de a-şi "apăra cetăţenii împotriva terorismului", subliniind în acelaşi timp "necesitatea de a face acest lucru într-o manieră conformă cu dreptul internaţional, care protejează civilii".

Cei doi lideri au discutat şi despre eforturile în curs de a "localiza şi a asigura eliberarea ostaticilor" deţinuţi de Hamas.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7385 secunde