Sondaj: Aproape jumătate din israelieni susţin amânarea invaziei în Gaza

223
Sondaj: Aproape jumătate din israelieni susţin amânarea invaziei în Gaza - 1-1698392104.jpg

Articole de la același autor

Un sondaj publicat vineri, 27 octombrie, arată că aproape jumătate din israelieni doresc amânarea oricărei invazii în Gaza, informează agenţia Reuters.

După atacul din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene Hamas, Israelul a ameninţat că va distruge această organizaţie teroristă, care deţine circa 200 de ostatici. Până acum, reacţia israeliană a constat în special în bombardamente asupra Fâşiei Gaza, raidurile de infanterie şi blindate fiind limitate.

Sondajul efectuat pe un eşantion de 522 de adulţi pare să indice o scădere a sprijinului pentru operaţiunile terestre care s-au intensificat în ultimele zile; marja de eroare este de 4,3%.

La întrebarea dacă forţele armate trebuie să escaladeze imediat la o ofensivă pe scară mare, 29% din israelieni au fost de acord cu ideea, în timp ce 49% au afirmat că „ar fi mai bine să se aştepte”.

Rezultatele publicate de ziarul Maariv diferă de cele ale unui sondaj similar din 19 octombrie, când 65% din cei chestionaţi sprijineau o ofensivă terestră majoră. Publicaţia precizează că din analiza datelor nu rezultă diviziuni asupra subiectului în funcţie de opţiunile politice sau categoriile demografice şi că „este aproape sigur că evoluţiile în problema ostaticilor, aflate acum în centrul atenţiei, au avut un impact puternic asupra acestei schimbări de opinie”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3849 secunde