"Recep Erdogan se află în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia"

298
1

Articole recomandate

Fethullah Gulen, clericul musulman ce locuiește în SUA și este acuzat de autoritățile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, este convins că președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este adevăratul responsabil pentru lovitura de stat eșuată, relatează Reuters.


Clericul a declarat în cadrul unui interviu pentru ziarul german Die Zeit că tentativa de lovitură de stat a trădat toate principiile Guvernului turc și ale mișcării religioase ale lui Fethullah Gullen. 


Potrivit lui Gulen, Recep Tayyip Erdogan a spus că tentativa de lovitură de stat a fost "un dar de la Dumenezeu" pentru că aceasta i-a permis schimbarea cadrelor din Armată. Gulen a afirmat că un ofițer turc a mărturisit recent că Șeful de Stat Major și cel al Serviciilor de Informații s-au întâlnit la sediul Armatei în noaptea tentativei de lovitură de stat, adăugând: "Aceștia cunoșteau deja ceea ce urma să se întâmple mai târziu".


Fethullah Gulen susține că tentativa de lovitură de stat i-a oferit lui Erdogan oportu-nitatea de a concedia mii de oponenți angajați ai Ministerelor, Poliției, Armatei, autorităților judiciare, precum și de a aresta avocați, oameni de afaceri, jurnaliști și soții ale susținătorilor lui Gulen. El a adăugat că această acțiune trebuie să fi fost plănuită anticipat.


Comentează știrea

DODO
1 octombrie 2016
era greu sa te prinzi ?

a facut dupa modelul nazistilor care si-au dat singuri foc la sandrama ca sa aiba motiv de represalii contra adversarilor politici si drum liber spre dictatura

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5315 secunde