Regele Charles a condus festivităţile pentru cea de-a 80-a aniversare a debarcării aliaţilor în Normandia

114
Regele Charles a condus festivităţile pentru cea de-a 80-a aniversare a debarcării aliaţilor în Normandia - 1-1717659752.jpg

Articole de la același autor

Regele Charles, care în prezent urmează un tratament împotriva cancerului, a condus, înconjurat de politicieni, veterani şi membri ai familiei regale, la Portsmouth, în sudul Angliei, festivităţile care marchează cea de-a 80-a aniversare a debarcării aliaţilor în Normandia, transmite agenţia AFP.

Monarhul în vârstă de 75 de ani, care şi-a reluat apariţiile publice la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce îşi continuă tratamentul pentru boală, a ţinut un discurs emoţionant pe scenă alături de soţia sa, Camilla.

„În timp ce le aducem un omagiu celor care au dat atât de mult pentru a obţine victoria de care ne bucurăm astăzi, să ne angajăm să ne amintim mereu, să-i preţuim şi să-i onorăm pe cei care au servit”, a spus regele în faţa unei mulţimi care flutura mii de mici steaguri britanice. „La opt decenii distanţă, este aproape imposibil să ne imaginăm emoţiile din acea zi, mândria de a face parte dintr-o misiune atât de mare, neliniştea de a nu fi la înălţimea aşteptărilor şi teama că va fi ultima”, a continuat el.

Organizată în mare secret de către americani, britanici şi oamenii generalului de Gaulle, debarcarea din Normandia din 6 iunie 1944 a deschis calea spre eliberarea Franţei şi înfrângerea Germaniei naziste, punând capăt celui de-Al Doilea Război Mondial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3322 secunde