Reprezentantul internaţional în Bosnia-Herţegovina impune schimbări în legea electorală

95
Reprezentantul internaţional în Bosnia-Herţegovina impune schimbări în legea electorală - 1-1711526461.jpg

Articole de la același autor

Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia-Herţegovina, Christian Schmidt, a impus modificări ale legii electorale pentru a reduce posibilitatea fraudelor, o decizie criticată de liderii sârbilor bosniaci care nu recunosc autoritatea acestui diplomat responsabil cu asigurarea respectării acordului de pace din 1995, notează agenţia AFP.

„Cetăţenii trebuie să fie siguri că politicienii care iau decizii importante au fost cu adevărat aleşi de alegători, că voturile lor au fost numărate corect şi că reprezintă interesele cetăţenilor”, a explicat Christian Schmidt.

El a subliniat că modificările impuse sunt de natură tehnică şi se referă în special la înregistrarea biometrică a alegătorilor, digitalizarea buletinelor de vot imediat după votare şi finanţarea campaniilor electorale.

„Alegătorii nu pot aştepta 10 sau 15 ani, sau chiar mai mult, pentru un acord”, a spus diplomatul german.

Alegerile sunt în mod regulat afectate de acuzaţii de fraudă în Bosnia-Herţegovina, iar aproximativ două treimi dintre bosniaci, conform sondajelor, cred că alegerile nu sunt nici libere, nici corecte.

Modificările publicate pe site-ul Înaltului reprezentant interzic, de asemenea, persoanelor condamnate pentru crime de război să fie candidaţi la alegeri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5457 secunde