Un elev al Colegiului ”Mihai Eminescu” a câștigat Concursul de discursuri publice ”Puterea Cuvintelor”

12998
Un elev al Colegiului ”Mihai Eminescu” a câștigat Concursul de discursuri publice ”Puterea Cuvintelor” - x-concurs-discursuri-1711526487.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius” din Constanța a organizat la începutul acestei săptămâni cea de-a patra ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, organizat de Cincisprezece elevi de clasele a XI-a și a XII-a, de la unele dintre cele mai bune licee din județele Constanța și Galați, s-au întrecut în a convinge juriul și audienţa că merită să ocupe un loc pe podium.

„Un vot pentru moderație” a fost provocarea lansată competitorilor din acest an. Elevii au fost invitaţi să construiască un discurs prin care să îndemne pe cineva apropiat să participe la viitoarele alegeri și să evite capcana agendelor politice radicale. „Un vot pentru moderație înseamnă, în viziunea noastră, un act de curaj. Pentru că, știm, curajul nu e doar forță fizică. Curajul este și puterea de a rămâne echilibrat când este atât de uşor să te lași condus de emoţii negative. A fi moderat este greu când în jur este o revărsare de ură şi intoleranţă. A fi moderat este greu pentru că înseamnă, mai ales, să ai răbdare, să te informezi, să manifeşti spirit critic și luciditate în loc să te grăbeşti să etichetezi, să condamni, să pui la zid”, a declarat asist. univ. dr. Georgiana Țăranu, coordonatorul acestui proiect.

Tema a fost propusă în contextul în care, în următoarele luni, se vor desfășura patru tipuri de alegeri – europene, locale, parlamentare și prezidențiale –, iar cei mai mulți dintre elevii claselor a XI-a și a XII-a vor putea merge pentru întâia oară la urne.

Ioan Neacșu, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, coordonat de prof. Pagalea Irina, este câștigătorul ediţiei din acest an. Alexandra-Maria Matei, coordonată de prof. Matache Mihaela, și Mario-Gabriel Busuioc, îndrumat de prof. Daniela Ștefan, ambii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, au ocupat locurile al doilea și al treilea. De asemenea, spectatorii au decis ca premiul de popularitate să meargă la Marisa-Viviana Stanciu, coordonată de prof. Lavinia Marcu, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța.

Elevii clasați pe primele poziții, ceilalți participanți, dar și profesorii coordonatori au fost recompensați grație unui grant oferit de Fundația Nouă ne pasă. Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și cu asociația studențească „Historipol”. Din echipa de organizare au mai făcut parte masterandul Mihaela Stancana și asist. univ. dr. Adrian-Alexandru Herța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde