Ultima zi de înscrieri la cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”

1829
Ultima zi de înscrieri la cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor” - x-concurs-discursuri-1710424402.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează luni, 25 martie 2024, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”.

Competiția se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, de la liceele din județele Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea și este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

„Tema ediției din acest an, «Un vot pentru moderație», este propusă în contextul desfășurării, în 2024, a patru tipuri de alegeri – europene, locale, parlamentare și prezidențiale, iar conștientizarea importanței participării la vot este tot mai scăzută. De aceea, îi provocăm pe pe elevi ca în discursul lor să prezinte argumente care să motiveze oamenii să participe la procesele electorale și să demonstreze de ce este important să nu cădem victime discursului radical și populist. Cum instigarea la ură și fanatismul nu au oferit nicicând soluții la problemele sociale și economice, ci doar au creat mai multă instabilitate, evenimentul își propune să evidențieze necesitatea toleranței, prudenței și a lucidității în societate și politică. Prin acest demers, facultatea noastră dorește să promoveze importanța implicării în alegeri și menținerea moderației în politică, toate acestea având drept scop consolidarea și protejarea democrației”, precizează conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP.

La finalul competiției, câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori vor fi premiați printr-un grant oferit de Fundația „Nouă de pasă”.

Dacă eşti elev de liceu (în clasa a XI-a sau a XII-a într-unul din liceele din zona de Sud-Est a țării - județele Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea, Vrancea) şi ești pasionat de istorie, relații internaționale, comunicare, actualitate politică, aceasta este provocarea care ţi se potrivește! Înscrierile se încheie vineri, 15 martie, prin completarea formularului disponibil aici:
https://docs.google.com/forms/d/149YznAos-W_gfiXds30wVoPp07Fj61vBVOvB48oYexc/edit.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde