Republica Moldova l-a expulzat pe directorul agenţiei oficiale de presă ruse Sputnik

356
Republica Moldova l-a expulzat pe directorul agenţiei oficiale de presă ruse Sputnik - 1-1694673407.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova l-a expulzat pe directorul local al agenţiei de presă ruse oficiale Sputnik, acuzând acest organ de presă de „dezinformare şi propagandă” pe fondul tensiunilor cu Moscova, potrivit informaţiilor oferite de autorităţile din cele două ţări, scrie agenţia AFP.

„Un cetăţean rus de 56 de ani a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 10 ani şi trimis sub escortă de pe teritoriul Republicii Moldova”, a indicat Ministerul moldovean de Interne într-un comunicat.

Este vorba de şeful filialei Sputnik din Republica Moldova, Vitali Denisov, a precizat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care a denunţat voinţa „grotescă” a Chişinăului de a „reprima orice manifestare de disidenţă şi de a eradica sursele de informare indezirabile”.

„Esenţa antirusească a acestei măsuri deplorabile nu lasă nicio îndoială”, a adăugat ea, avertizând cu privire la „măsurile de retorsiune care vor veni”.

Guvernul de la Chişinău a justificat această decizie prin „atacurile, minciunile, propaganda şi dezinformarea” propagate de acest mijloc de informare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.482 secunde