Rusia şi China au eliminat în mare măsură dolarul în schimburile lor comerciale

227
Rusia şi China au eliminat în mare măsură dolarul în schimburile lor comerciale - 1-1713859263.jpg

Articole de la același autor

Rusia şi China au reuşit să se dispenseze de dolarul american în schimburile lor comerciale bilaterale într-o proporţie de circa 90%, tranzacţiile fiind astfel decontate în monedele lor naţionale, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia EFE.

„Am reuşit practic să ne dedolarizăm relaţiile comerciale bilaterale. În prezent, peste 90% din tranzacţiile reciproce se desfăşoară în monede naţionale”, a spus Lavrov în timpul unei reuniuni cu liderii regiunilor ruse, desfăşurată la Ministerul de Externe rus.

„Relaţiile comerciale şi economice ruso-chineze se dezvoltă activ, în pofida încercărilor persistente ale Occidentului de a ne pune beţe în roate”, a subliniat Lavrov.

Cooperarea între regiunile celor două ţări este „un factor important pentru consolidarea ansamblului multilateral al relaţiilor noastre”, iar, după ridicarea restricţiilor anti-Covid-19 impuse de autorităţile chineze, „se observă o creştere bruscă a schimburilor comerciale între regiunile ruse şi provinciile chineze”, a remarcat ministrul rus de externe.

El a anunţat cu acest prilej vizita preşedintelui chinez Xi Jinping şi a preşedintelui parlamentului chinez Zhao Leji în octombrie, în Rusia, pentru a participa la summitul BRICS, care va avea loc în oraşul Kazan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3635 secunde