Sindicatele transportatorilor condamnă represiunea împotriva tunisienilor

88
Sindicatele transportatorilor condamnă represiunea împotriva tunisienilor - sindicateletransportatorilordini-1677180923.jpg

Articole de la același autor

Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) și Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF), în numele celor 20 de milioane de lucrători pe care îi reprezintă, condamnă atacurile guvernului tunisian împotriva sindicatelor.

În comunicatul dat publicității, ITF și ETF critică represiunea guvernanților tunisieni împotriva drepturilor sindicale și civile, reținerea și arestarea liderilor sindicali, a politicienilor și jurnaliștilor care au avut curajul să protesteze. Liderii sindicali din Tunisia l-au acuzat pe președintele Saied că a încercat să reducă la tăcere disidența, pentru a abate atenția și a-i învinui pentru problemele economice cu care se confruntă țara.

ITF și ETF au denunțat, de asemenea, expulzarea de către Guvernul tunisian a secretarului general al Confederației Sindicatelor Europene, Esther Lynch.

Stephen Cotton - secretarul general al Federației Internaționale a Muncitorilor din Transporturi a cerut eliberarea liderilor de sindicat arestați și încetarea deciziilor dictatoriale din partea președintelui Saied. „Solicităm eliberarea imediată a tuturor liderilor sindicali și ai opoziției, care au fost întemnițați și cerem ca guvernul tunisian să inițieze un dialog serios, de bună-credință cu sindicatele, pentru a găsi împreună o cale de urmat pentru țară!”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9322 secunde