Tensiuni la Cairo: Trei atentate cu bombă, patru morți

64
Tensiuni la Cairo: Trei atentate cu bombă, patru morți - 646x404-1390559134.jpg
Trei atentate cu bombă au fost comise vineri, în decurs de doar câteva ore, la Cairo, vizând poliția, cu o zi înaintea marcării a trei ani de la revolta care a condus la îndepărtarea lui Hosni Mubarak de la putere, a anunțat Ministerul egiptean de Interne.


Ultimul atac a fost comis în vestul capitalei egiptene, pe o arteră importantă către Piramidele de la Giza, fără să provoace victime, a declarat pentru AFP Hani Abdellatif, un purtător de cuvânt al ministerului.


Vineri dimineața capitala a fost afectată de un prim atac cu mașină-capcană, care a explodat în fața cartierului general al poliției, în centrul orașului, soldat cu patru morți și 70 de răniți, potrivit Ministerului Sănătății.


Trei ore mai târziu, o bombă a fost detonată în apropierea unei stații de metrou din centru, rănind cinci polițiști, potrivit aceleiași surse.


Atacurile împotriva forțelor de ordine s-au multiplicat după ce armata l-a destituit la 3 iulie pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi. De atunci, Egiptul se află într-un angrenaj al violenței. Autoritățile reprimă în sânge orice manifestație a susținătorilor lui Morsi, iar ca represalii grupări jihadiste revendică atacuri comise împotriva forțelor de ordine.


Cinci polițiști au fost uciși joi, într-un atac cu armament automat asupra unui post de control rutier la Beni Suef, la aproximativ 100 de kilometri sud de Cairo, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1754 secunde