Tragedie aviatică: un avion s-a prăbușit peste o clădire

398
Un avion care avea la bord 153 de persoane s-a prăbușit, duminică, peste o clădire din capitala economică nigeriană Lagos, anunță presa internațională.

Directorul aviației civile, Harold Demuren, a declarat că avionul, care aparținea companiei Dana, plecase din capitala Abuja spre Lagos și avea la bord 153 pasageri

"Nu cred că există supraviețuitori", a declarat responsabilul.

Martori locali au declarat că au văzut avionul lovind o clădire, care a fost apoi cuprinsă de flăcări.

Conform purtătorului de cuvânt al poliției din statul Lagos, Joseph Jaiyeoba, avionul s-a prăbușit în cartierul Iju, situat în apropierea aeroportului internațional din nordul orașului.

Un nor dens de fum negru se ridica deasupra zonei accidentului, în partea continentală a acestei aglomerații imense cu aproape 15 milioane de locuitori, construită în jurul unei lagune de-a lungul coastelor Oceanului Atlantic și cunoscută drept cel mai mare oraș de pe continentul african.

Potrivit localnicilor, avionul, care zbura la altitudine foarte mică, cu un zgomot asurzitor de reactor, a lovit un imobil cu două etaje.

Aparatul "a zburat la altitudine mică timp de cinci minute, într-un vacarm infernal, înain-te de a se prăbuși într-o zonă cu locuințe (...). Ulterior a luat foc", a povestit un martor.

"Pot confirma că unul dintre avioanele noastre s-a prăbușit la periferia Lagos", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Dana Air, Tony Usidamen. "Am pierdut contactul cu avionul. Vom da publicității un comunicat", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde