Tragedie într-un hotel, în urma unei explozii cauzate de o scurgere de gaze. 18 morți, zeci de răniți

218
Tragedie într-un hotel, în urma unei explozii cauzate de o scurgere de gaze. 18 morți, zeci de răniți - hotel-1651903497.jpg
Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi peste 50 au fost rănite vineri, după ce o explozie de amploare, despre care se crede că a fost cauzată de o scurgere de gaze, a distrus parţial hotelul Saratoga din centrul capitalei cubaneze Havana, transmite AFP.

"Până acum sunt 74 de răniţi, și din păcate, 18 au murit", inclusiv un copil, a declarat într-o conferinţă de presă Julio Guerra, şeful serviciilor spitaliceşti din ministerul sănătăţii.

Preşedinţia cubaneză a menţionat un bilanţ de 64 de răniţi şi 18 morţi în urma acestei explozii.

Această clădire emblematică a Havanei cu faţadă verde, aflată în renovare, era închisă de doi ani. În momentul exploziei în interiorul său se aflau doar angajaţii care se pregăteau pentru redeschiderea sa, programată pentru 10 mai.

"Nu a fost nicio bombă, niciun atac, a fost un accident regretabil", a declarat preşedintele Miguel Diaz-Canel. Acesta a sosit la faţa locului la scurt timp, dorind astfel să pună capăt zvonurilor de pe reţelele de socializare în care se vehicula ipoteza unui atentat, aşa cum s-a întâmplat cu mai multe hoteluri în anii 1990, atentate puse la cale de de cubanezi exilaţi. Citește mai departe...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2268 secunde