UE denunţă erodarea democraţiei şi a drepturilor fundamentale în Hong Kong

148
UE denunţă erodarea democraţiei şi a drepturilor fundamentale în Hong Kong - 1-1692521171.jpg

Articole de la același autor

UE a denunţat un nou regres în ceea ce priveşte democraţia şi libertăţile fundamentale în Hong Kong anul trecut, estimând că această situaţie întăreşte îndoielile asupra angajamentului Beijingului de a respecta principiul „unei ţări, două sisteme” în teritoriu, relatează agenţia AFP.

„În 2022 a continuat erodarea gradului înalt de autonomie, a principiilor democratice şi libertăţilor fundamentale, care trebuiau protejate cel puţin până în 2047”, conform acordului de retrocedare a teritoriului de către Marea Britanie Chinei în 1997, a declarat Comisia Europeană în raportul său anual privind Hong Kongul.

Bruxellesul a criticat din nou legea securităţii naţionale impusă de Beijing fostei colonii britanice în 2020 pentru a pune capăt uriaşelor demonstraţii pro-democraţie şi care a condus la o vastă represiune.

Anul trecut, „236 de persoane au fost arestate în temeiul acestei legi şi al altor acte legislative legate de securitate, în timp ce 145 de persoane şi 5 companii au fost puse sub acuzare. Rata de condamnare a fost de 100%”, notează raportul.

„Libertatea presei a scăzut considerabil în 2022. Jurnalişti au fost arestaţi şi inculpaţi şi multe media independente şi-au încetat activităţile”, subliniază Comisia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iulie 2020
Stire din Economie : Covid-19 a ajuns pe mare
Pagina a fost generata in 0.5218 secunde