UE speră să semneze acordul de liber schimb cu Mercosur până în iulie

102
UE speră să semneze acordul de liber schimb cu Mercosur până în iulie - ueacord-1675179348.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană speră să semneze un acord de liber schimb cu ţările din Mercosur (Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay) până în iulie, a declarat, marţi, în Mexic, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează marţi AFP.

„Sper să o putem face înainte de următorul summit cu America Latină care va avea loc pe 17 şi 18 iulie la Bruxelles”, a declarat Timmermans în ultima zi a unui turneu în Brazilia, Columbia şi Mexic.

„Mi-aş dori să putem face acest lucru înainte de încheierea preşedinţiei suedeze (30 iunie)”, a insistat vicepreşedintele Comisiei responsabil cu negocierile internaţionale privind clima.

Liderii UE au datoria urgentă să treacă linia de sosire a acordului UE/Mercosur, a adăugat el, menţionându-l pe cancelarul Olaf Scholz, aflat în prezent în Brazilia, dar şi pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron, despre care a spus că ar putea vizita America Latină.

„Obiectivul nostru este să ajungem în sfârşit la o încheiere rapidă”, a declarat, la rândul său, cancelarul Scholz în timpul vizitei la Buenos Aires.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8311 secunde