Un dentist este acuzat că și-a desfigurat pacienta. I-a făcut 30 de proceduri la o singură ședință!

282
Un dentist este acuzat că și-a desfigurat pacienta. I-a făcut 30 de proceduri la o singură ședință! - meetdentist3-1703773531.jpg
Cazul unei femeie din statul american Minnesota a șocat întreaga țară. Ea i-a intentat proces pentru malpraxis dentistului, dar și clinicii la care lucrează acesta.
Medicul stomatolog este acuzat că a desfigurat-o în timpul unei intervenții de rutină.
Femeia a trebuit să meargă la alți dentiști ca să-i fie reparată gura și fața în urma dezastrului provocat de dr. Kevin Molldrem.


Kathleen Wilson, din Eden Prairie, afirmă că medicul i-a făcut peste 30 de proceduri la o singură ședință. „M-a desfigurat”, spune femeia, într-o declarație pentru CNN.


În plângerea înaintată la tribunal, ea afirmă că dr. Kevin Molldrem i-a făcut opt coroane dentare, patru intervenții pe canal și 20 de obturații într-o singură ședință, care a avut loc în iulie 2020.


Totodată, el i-ar fi administrat o doză de anestezic „cu mult peste cea recomandată”.
Ca să ascundă cantitatea reală de anestezic utilizat, dentistul ar fi recurs la „falsificarea dosarelor medicale”.


Nathaniel Weimer, avocatul reclamantei, l-a adus pe dr. Avrum Goldstein, un stomatolog din cadrul Univeristății „Florida”, ca martor expert. Acesta din urmă a acceptat să examineze toate intervențiile pe care le-a suferit Kathleen Wilson.


Goldstein a admis că diagnosticul stabilit de colegul său, potrivit căruia Kathleen avea carii la aproape toți dinții, era unul corect, însă tratamentul administrat a fost greșit în totalitate. În raportul întocmit, medicul universitar arată că pacienta „necesita intervenții în etape, lente”.


Despre cantitatea de anestezic folosită, „depășește cu mult nivelul considerat a fi sigur”. Se pare că doza maximă de anestezic este de 490 mg, însă Molldrem i-a administrat pacientei 960 mg. „Există cantități exacte de anestezic care pot fi administrate pe parcursul a 5 sau 6 ore, iar depășirea acestei cantități expune pacientul la riscuri”, a conchis dr. Goldstein.


Din păcate, astfel de medici există și în alte părți ale lumii. În Franța, la Marsilia, un stomatolog a extras nu mai puțin 3.900 de dinți sănătoși de la 374 de pacienți. El a înlocuit toți dinții sănătoși cu proteze scumpe.
„Manevra” i-a adus o viață de vis, ajungând în scurt timp să fie cel mai bine plătit dentist din Franța – câștiga 80.000 de euro pe lună!
Faptele lui Lionel Guedj, de 43 de ani, par un scenariu de film prost, dar e doar realitatea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3398 secunde