Un psihiatru vorbește despre „bolile” videochatului: depresie, anxietate și paciente care „își imaginează că toți știu cu ce se ocupă”

319
Un psihiatru vorbește despre „bolile” videochatului: depresie, anxietate și paciente care „își imaginează că toți știu cu ce se ocupă” - chat5-1670778705.png

Articole de la același autor

Medicul Cozmin Mihai a început să aibă în ultimii ani tot mai mulți pacienți care lucrează în industria videochatului cu depresii, sindrom anxios, insomnii și chiar psihoze. Crede că în România, țara cu 3.000 de studiouri de videochat și peste 100.000 de lucrători în domeniu, nu se vorbește suficient despre bolile psihice asociate cu această meserie, potrivit Libertatea

„Atunci când simptomatologia se cronicizează și le impactează viața personală, precum dispoziție depresivă, anxietate, insomnii, simptome psihotice, vin la cabinet. Intervin aceste sentimente de rușine, de vinovăție, apare ideația delirantă de urmărire, își imaginează că toți cei din jur cunosc ce fac și că le este foarte ușor să acceseze, dacă le știu nickname-ul, platformele și să găsească poze indecente”, spune medicul.

„E mult mai dificil să ai o adolescență, o tinerețe cu mai puțini bani decât am avut-o noi, când am fost studenți. Astăzi atracțiile sunt mai mari, sunt mai mulți studenți cu o situație financiară peste medie, cu mașini și haine scumpe”, crede medicul.


Pacienții care ajung la el sunt în general persoane tinere, 18-25 de ani, din familii în care unul sau ambii părinți munceau în străinătate și din medii dezavantajate.



„Îmi spunea o pacientă că ajungea să câștige și 400 de euro în jumătate de oră. Câștigurile le dau o dependență destul de mare și se sacrifică recurgând la tot felul de metode compromițătoare. De cele mai multe ori, nici nu știu cine este în spatele camerei”, spune medicul.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4531 secunde