Veşti bune pentru turişti! Thailanda relaxează restricţiile anti-Covid şi elimină masca

87
Veşti bune pentru turişti! Thailanda relaxează restricţiile anti-Covid şi elimină masca - vestibunepentruturisti-1655471556.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile din Thailanda au decis să relaxeze măsurile anti-COVID pentru a uşura intrarea în ţară a turiştilor. De asemenea, se va renunţa la obligativitatea privind purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice, anunţă Reuters.


Thailanda a anunţat că va renunţa la procesul de preînregistrare mult criticat pentru vizitatorii străini şi nu va mai impune purtarea măştilor de protecţie. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii numărului de cazuri COVID-19.


Sistemul „Thailand Pass”, prin care turiştii străini trebuie să ceară aprobarea prealabilă a autorităţilor thailandeze, va fi oprit de la 1 iulie, a declarat presei ministrul turismului, Pipat Ratchakitprakan, eliminând una dintre ultimele restricţii de călătorie rămase în ţară.


Thailanda este una dintre cele mai populare destinaţii de călătorie din lume, dar companiile de turism s-au plâns mult timp că solicitarea ca străinii să prezinte mai multe documente - de la certificate de vaccin până la asigurări medicale şi rezervări de hoteluri - împiedică redresarea sectorului.


Thailanda a fost vizitată de aproape 40 de milioane de persoane în 2019, dar anul trecut a primit mai puţin de 1% din acest număr, în ciuda renunţării la unele restricţii. Grupul de lucru pentru coronavirus a mai declarat vineri că utilizarea măştilor de faţă va fi voluntară începând de luna viitoare, dar a recomandat oamenilor să le poarte dacă se află în medii aglomerate sau dacă suferă de probleme de sănătate.


Thailanda a avut peste 30.000 de decese cauzate de COVID-19, dar a stăpânit focarele, având o rată de vaccinare de peste 80%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde