Vladimir Putin: Şefa diplomaţiei germane este ostilă faţă de Rusia, dar şi faţă de propria ţară

76
Vladimir Putin: Şefa diplomaţiei germane este ostilă faţă de Rusia, dar şi faţă de propria ţară - 1-1707987753.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat-o, într-un interviu televizat, pe şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, membră a Verzilor, acuzând-o că este ostilă faţă de Rusia, dar şi faţă de propria ţară, relatează agenţia DPA.

Referindu-se la politica energetică promovată de partidul Annalenei Baerbock, preşedintele rus a apreciat că Verzii alimentează teama oamenilor privind schimbarea climei, dar, chiar dacă au ajuns la putere tocmai datorită acestei temeri, politica pe care o urmează este complet diferită: actualmente în Germania se produce mai multă energie pe bază de cărbune.

„E greu de imaginat ca un politician de un asemenea nivel să dea dovadă de atâta dispreţ faţă de interesele economice ale ţării sale, ale poporului său”, a spus liderul de la Kremlin.

Coaliţia guvernamentală germană, din care fac parte şi Verzii, caută alternative la gazul rusesc, pe fondul războiului Moscovei împotriva Kievului. Annalena Baerbock nu şi-a ascuns criticile faţă de Rusia şi este în favoarea unui sprijin european puternic pentru Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4543 secunde