Xi Jinping a plecat în SUA pentru a se vedea cu Joe Biden

474
Xi Jinping a plecat în SUA pentru a se vedea cu Joe Biden - biden-1699983354.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele chinez Xi Jinping a părăsit Beijingul marţi, pentru a se deplasa la San Francisco, la un summit în timpul căruia va avea o întrevedere cu omologul său american, Joe Biden, a anunţat presa de stat chineză, preluată de AFP.
„Pe 14 noiembrie dimineaţa, preşedintele Xi Jinping a plecat de la Beijing cu un avion particular. La invitaţia preşedintelui Biden, el se va duce la San Francisco pentru întrevederea dintre preşedinţii chinez şi american”, a afirmat canalul de televiziune public CCTV.


În ciuda tensiunilor din jurul Taiwanului, comerţului sau mării Chinei de Sud, cei doi lideri se vor vedea în marja unui summit al Cooperării Economice pentru Asia-Pacific (APEC), prima lor întrevedere după un an. În pofida unei întrevederi promiţătoare Xi-Biden în noiembrie 2022 la Bali (Indonezia), relaţiile au deraiat după ce SUA au doborât la începutul anului un balon chinez, despre care Washingtonul a afirmat că ar fi o aeronavă-spion.


Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a amânat la acea dată vizita în China. De atunci, vizitele diplomatice, printre care cea a lui Blinken, s-au înmulţit de o parte şi de alta. Întrebat cu privire la aşteptările sale, Ministerul Afacerilor Externe chinez a dat un răspuns vag, promiţând totodată un „dialog aprofundat” asupra „problemelor esenţiale privind pacea şi dezvoltarea în lume”. Conflictele Rusia-Ucraina şi Israel-Hamas s-ar putea afla pe agenda discuţiilor dintre Xi Jinping și Joe Biden.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4506 secunde