Joe Biden ordonă companiilor din domeniul inteligenţei artificiale să comunice date de siguranţă

217
Joe Biden ordonă companiilor din domeniul inteligenţei artificiale să comunice date de siguranţă - biden-1698758826.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a semnat marţi un ordin executiv prin care stabileşte standarde de siguranţă, securitate şi transparenţă pentru sistemele cu inteligenţă artificială (AI), transmite dpa.

Conform decretului respectiv, companiile care dezvoltă AI trebuie să comunice guvernului SUA detalii privind testele de siguranţă.

Firmele care folosesc modele fundamentale pentru instruirea unor AI care pot crea riscuri de securitate naţională sau de sănătate publică, în funcţie de modul în care sunt implementate, trebuie să prezinte unor agenţii guvernamentale rezultatele testelor.

Modele fundamentale se referă la sisteme de inteligenţă artificială care asimilează volume mari de date, iar ulterior pot fi implementate într-o mare varietate de aplicaţii. Multe sisteme AI care folosesc procesarea naturală a limbajului sau cele care sugerează crearea unor compuşi chimic noi se bazează pe astfel de modele.

Ordinul mai prevede că şi companiile implicate în proiecte din domeniul ştiinţelor biologice care beneficiază de finanţare federală au obligaţia de a dezvolta noi standarde, care să asigure că tehnologiile AI nu sunt utilizate pentru producerea unor materiale biologice periculoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4646 secunde