Rata inflaţiei din Germania, la cel mai redus nivel din august 2021

240
Rata inflaţiei din Germania, la cel mai redus nivel din august 2021 - germania-1698758904.jpg

Articole de la același autor

Rata inflaţiei în Germania s-a atenuat semnificativ în octombrie, ajungând la cel mai scăzut nivel din august 2021, şi indică un declin al preţurilor de consum şi în zona euro, transmit Reuters şi DPA.

Creşterea preţurilor de consum în cea mai mare economie europeană

s-a atenuat la 3,6% în octombrie, conform datelor preliminare publicate marţi de Oficiul federal de statistică (Destatis) faţă de un nivel de 4,5% în septembrie şi 6,1% în august. Este cel mai redus nivel al inflaţiei din august 2021.

De la începutul anului, rata anuală a inflaţiei în Germania a depăşit 8%. Încetinirea vine pe fondul scăderii cu 3,2% a costurilor cu energia, în timp ce preţurile la alimente au urcat cu 6,1%. Consumatorii au răspuns la creşterea preţurilor, reducând cheltuielile.

Un sondaj recent realizat de sectorul bancar german în rândul a peste 4.800 de cetăţeni a arătat că 71% dintre aceştia şi-au redus cheltuielile în timpul verii, cu şase puncte procentuale mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

După un indicator armonizat utilizat la nivelul Uniunii Europene, creşterea preţurilor de consum din Germania s-a atenuat în ritm anual la 3% în octombrie, de la un nivel de 4,3% în septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5767 secunde