Calitatea aerului se deteriorează în capitala Indiei în pofida eforturilor guvernamentale

296
Calitatea aerului se deteriorează în capitala Indiei în pofida eforturilor guvernamentale - india-1698758957.jpg

Articole de la același autor

Calitatea aerului în capitala Indiei s-a înrăutăţit, iar nivelurile de poluare au ajuns la cel mai ridicat nivel din acest an după ce vânturile slabe din sezonul rece alături de incendieri ale unor mirişti în statele învecinate au dus la reapariţia episodului anual de poluare severă, informează Reuters.

New Delhi este cea mai poluată metropolă şi, drept rezultat, media de viaţă este mai mică aici cu peste 10 ani, a afirmat în august Institutul de Politică Energetică al Universităţii din Chicago, adăugând că India este responsabilă pentru 59% din creşterea poluării la nivel global începând din 2013.

„New Delhi se confruntă cu cele mai grave niveluri de poluare din acest sezon şi este puţin probabil ca situaţia să se îmbunătăţească în următoarele zile”, a declarat un înalt oficial din cadrul sistemului de monitorizare SAFAR al Ministerului de Ştiinţe ale Pământului.

Guvernul de la New Delhi a lansat o campanie împotriva prafului pentru a sista poluarea, impunând restricţii ce vizează lucrările din domeniul construcţiilor şi a trimis în zonă dispozitive care stropesc cu apă în încercarea de eliminare a prafului din atmosferă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4454 secunde