Statele Unite condamnă cu fermitate manifestările antisemite din Daghestan

178
Statele Unite condamnă cu fermitate manifestările antisemite din Daghestan - sua-condamna-1698672257.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite au condamnat manifestările antisemite care au zguduit un aeroport din republica rusă Daghestan, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, transmite luni AFP.

„Statele Unite condamnă cu fermitate protestele antisemite din Daghestan, Rusia”, a scris Adrienne Watson pe X (fostul Twitter). „Statele Unite susţin fără echivoc întreaga comunitate evreiască în timp ce asistăm la o creştere globală a antisemitismului”, a adăugat ea.

Forţele de securitate ruse au recăpătat controlul asupra aeroportului din Daghestan, care a fost luat cu asalt duminică seara de o mulţime ostilă Israelului, în căutarea pasagerilor care veneau de la Tel Aviv, transmite AFP.

„Aerodromul a fost golit de cetăţeni care s-au infiltrat fără autorizaţie”, a anunţat agenţia pe Telegram, adăugând că aeroportul din Mahacikala va rămâne închis până pe 6 noiembrie.

Ministerul Sănătăţii din Daghestan a raportat răniţi, fără a preciza numărul lor sau dacă aceştia au fost răniţi în timpul intruziunii în aeroport sau în timpul operaţiunilor forţelor ruse.

Zeci de persoane au luat cu asalt pistele de aterizare şi terminalul aeroportului din capitala republicii ruse Daghestan, majoritar musulmană, după anunţarea aterizării unui avion provenind din Israel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde