Germania are în vedere controale fixe suplimentare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia

213
Germania are în vedere controale fixe suplimentare la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia - 1-1697528824.jpg

Articole de la același autor

Guvernul german are în vedere să introducă controale fixe suplimentare la frontierele ţării cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia, în contextul creşterii masive a imigraţiei ilegale, relatează agenţia AFP. Până acum Germania, destinaţia privilegiată a migranţilor proveniţi în special din Siria şi Afganistan, practica doar controale staţionare la graniţa sa cu Austria.

Această măsură excepţională, ce are nevoie de aprobarea Bruxellesului, a fost pusă în aplicare în timpul crizei cauzate de migranţii ilegali în 2015-2016.

„Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a notificat Comisia Europeană în legătură cu controale temporare la frontierele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia”, a anunţat Ministerul de Interne german într-un comunicat. „În acest fel, poliţia federală poate utiliza aceleaşi mijloace la frontierele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia precum cele deja în vigoare cu Austria”, se mai arată în documentul menţionat.

„Poliţia federală poate totuşi pune în practică, într-o manieră flexibilă şi conform situaţiei, un pachet de controale fixe şi mobile”, a declarat Nancy Faeser.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1192 secunde