Zeci de arestări, după atentatul din Ierusalim

141
Zeci  de arestări, după atentatul din Ierusalim - atentatpalestina-1476112756.jpg

Articole recomandate

Forțele israeliene au arestat zeci de palestinieni în Ierusalimul de Est, anexat și ocupat, după atacul de duminică în care un palestinian a ucis doi israelieni înainte de a fi împușcat mortal, au anunțat ieri autoritățile israeliene, informează AFP.

31 de palestinieni care au vrut să participe duminică după-amiază la celebrări în memoria autorului atentatului, precum și membri ai familiei sale au fost arestați în Ierusalimul de Est, a declarat ministrul securității interne Gilad Erdan, la radioul militar.

Alți 15 palestinieni au fost arestați după ce au aruncat cu pietre și sticle incendiare în forțele de ordine în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată și ocupată de Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Luba Samri.

Aceste arestări urmează după atentatul în care Misbah Abu Sbeih, un palestinian din Ierusalimul de Est în vârstă de 39 de ani, a deschis focul în trei zone din Ierusalim, provocând moartea lui Levana Melihi, o pensionară de 60 de ani, Zossef Kirma, un polițist de 29 de ani, și făcând cinci răniți. Misbah Abu Sbeih, ucis de poliție, era înarmat cu o pușcă de asalt M16 a armatei israeliene, au anunțat mass-media israeliene.

Autoritățile israeliene se tem de o reizbucnire a violențelor, odată cu apropierea marilor sărbători evreiești Yom Kippur, începând de azi, și Sucot, la începutul săptămânii viitoare. Aceste sărbători au fost în 2015 o perioadă de tensiuni puternice care au precedat un val de violențe care a durat mai multe luni, amintește France Presse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4767 secunde