Ce ar trebui să aprecieze mai mult femeile

575
1
Ce ar trebui să aprecieze mai mult femeile - fond2ceartrebsaaprec-1394201187.jpg

Articole de la același autor

Eternele comparații cu alte femei, încercarea de a respecta standardele impuse de societatea modernă, care promovează 
ideea unui corp perfect, pot fi distructive pentru reprezentantele sexului frumos. 


Mai mult decât oricând, astăzi, femeile iau distanță față de vacarmul cotidian și se lasă răsfățate, fiecare în funcție de statutul social, de vârstă, de gradul de emancipare ș.a.m.d. Altele, deși li se repetă că sunt cele mai importante ființe din lume pentru cei dragi, se arată nefericite până și de ziua lor, din cauza felului în care arată. Este vorba despre femeile slabe, spune psihologul Alina Pandrea, care ajung într-un asemenea punct și pentru că nu știu ce să aprecieze cu adevărat la propria persoană. Alimentându-se negativ din cauza acestui "handicap", uită că natura le-a hărăzit cu multe alte calități și, prin modul de a se comporta și a vorbi, uită să se mai bucure de lucrurile mărunte, care dau savoare vieții. 


Partea plină a paharului
Pentru a nu cădea la infinit în această capcană, psihologul spune că  e nevoie de controlarea gândurilor și a emoțiilor, de ștergerea din memorie a tot ce este neplăcut. Astfel, ambiția de a înfrunta teme-rile, de a spune "nu", când conside-ră că așa trebuie, vor deschide calea încrederii în sine: "Din păcate, majoritatea femeilor nu sunt conștiente de propria lor valoare și nu fac altceva decât să vâneze aprecierile altora. Le recomand un pact cu ele însele, să facă un efort de a-și construi viața pe care și-o doresc, să fie propriul lor stăpân. Nu de alta, dar încercând să mulțumească pe toată lumea, vor constata că nimeni nu se prea gândește la nevoile lor. Femeia trebuie să se susțină pe sine la fiecare pas și să aprecieze ce i-a dăruit mama-natură, să încerce să fie îngrijită, frumoasă, cochetă, dar să nu sufere dacă nu se consideră etalon de frumusețe". 
În speranța că vremurile în care femeia era… programată să fie etern cu un pas în urma bărbatului au apus, psihologul dorește reprezentantelor sexului frumos să profite din plin de orice ocazie, și cu atât mai mult de ziua de astăzi!


Comentează știrea

mihai
8 martie 2014
prostii

nu le mai victimiza atat, ca exagerezi ... ele , ma rog, marea majoritate,oricum profita din plin de faptul ca sunt femei,in special la munca, tupeul lor nu e egalat nici de cel a 3 barbati, iar in societate, egalitate/democratie nu e decat cand vor ele, in rest fac pe persoana sensibila , sa le fie bine... deci, mai usor cu articole din astea madam, ca nu toata lumea e proasta,cum ati vrea voi...

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Oglinda spartă aduce ghinion?
Pagina a fost generata in 0.2708 secunde