Consilierea psihologică pe înțelesul tuturor

142
Consilierea psihologică pe înțelesul tuturor - consilierepsihologica-1392796291.jpg

Articole de la același autor

Termenul de "consiliere psiho-logică" începe din ce în ce mai mult să fie cunoscut de către majoritatea populației. Dar puțini înțeleg, de fapt, în ce constă această consiliere. 
Psihologul Elena Ranga a explicat: "Consilierea psihologică este un demers terapeutic care presupune evaluare psihologică și intervenție terapeutică. Consilierea este susținută și ghidată de către un psiholog specializat, care este necesar să aibă pe lângă studii de specialitate și mulți ani de formare și experiență în domeniu. Sunt mai multe abordări ale consilierii psihologice, în funcție de tipul de psihoterapie. Este necesar ca în momentul în care o persoană își manifestă intenția de a parcurge un astfel de demers, psihologul să îi explice acesteia tipul de consiliere și ce anume presupune acest demers. 
Este important de știut că un astfel de demers terapeutic presupune în primul rând confidențialitate, care este stipulată clar și în contractul de prestări servicii care se încheie între cei doi și care asigură pacientul că informațiile dezvăluite psihologului nu depășesc spațiul terapeutic și nu aduc prejudicii de imagine acestuia". 
Consilierea psihologică nu ține cont de vârstă: se adresează atât adulților, cât și copiilor și adolescenților. 
"Procesul de consiliere este un demers țintit pe o problematică stresantă, presantă sau blocantă pentru client și presupune un număr limitat de ședințe psihologice. În funcție de tipul de terapie în care este specializat psihologul, ea presupune diferite metode și tehnici, mai mult sau mai puțin dinamice, creative", a mai precizat psihologul Elena Ranga.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Oglinda spartă aduce ghinion?
Pagina a fost generata in 1.1477 secunde