Leacuri simple pentru ochi iritați

135
Leacuri simple pentru ochi iritați - siteleacuriochi-1411581529.jpg
Din cauza schimbărilor bruște de temperatură, a frigului, a vântului, ochii au de suferit. Click sănătate recomandă câteva leacuri la îndemână, a căror eficiență pentru calmarea ochilor a fost dovedită în timp:


Comprese cu mușețel. E nevoie de un plic de ceai de mușețel care se va pune într-o cană cu apă călduță (nu foarte caldă) timp de trei minute, stoarceți excesul de lichid din el și apoi aplicați-l pe ochiul dureros timp de zece minute. Repetați de trei sau patru ori pe zi folosind un pliculeț nou de fiecare dată.Tineți ochii închiși astfel încât lichidul din compresă să nu vă intre în ochi.


Coriandru. Amestecați o mână de frunze de coriandru într-un blender cu 100 ml apă. Scurgeți lichidul și aplicați pulpa pe pleoapele închise. Lăsați câteva minute,a poi ștergeți amestecul înainte de a deschide ochii. Un alt tratament: puneți o liguriță de semințe de coriandru într-o cană cu apă clocotită pentru cel puțin 15 minute . Strecurați, răciți și folosiți apa pentru a vă spăla pe ochi. Înlăturați orice exces de lichid de pe ochi înainte de a-i deschide.
        
Măsuri preventive
În scopul evitării infectării sau chiar a reinfectării ochilor, ideal ar fi să nu vă machiați tot timpul și să nu puneți lentile de contact până când infecția nu a dispărut complet. Când apare o infecție, renunțați la fardurile pe care le foloseați. Încercați să nu atingeți ochii. Dacă îi atingeți din greșeală, spălați-vă pe mâini cu săpun și apă, apoi uscați-vă folosind un prosop de hârtie  sau uscător cu aer cald, nu prosopul. Dacă aveți un corp străin în ochi, folosiți câte un șervețel pentru fiecare ochi, aruncați șervețelele într-o pungă de plastic și spălați-vă pe mâini. Purtați cu dumneavoastră un gel antibacterian pentru mâini și utilizați-l des. Dacă folosiți lentile de contact nu le purtați când aveți conjuctivită și sterilizați-le corect înainte de a le refolosi când problema s-a rezolvat. Nu curățați absolut niciodată o lentilă folosind salivă.


Spălați prosopul, pătura și fața de pernă în fiecare zi cu mașina de spălat pentru a preveni reinfectarea ochiului bolnav cu aceeași bacterie sau virus sau extinderea afecțiunii la celălalt ochi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cataplasmă cu țelină, pentru reumatism
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru durerile de bilă
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Pagina a fost generata in 1.5653 secunde