Pate de ficat preparat în casă

489
Ideea este excelentă și pentru mămici, fiind vorba despre un preparat bogat în fier, recomandat cu atât mai mult cu cât  majoritatea  copiilor refuză să mănânce ficat simplu. Iar atunci când aveți musafiri și vreți să faceți ceva repede, dar și gustos și aspectuos, optați, de asemenea,   pentru pateul de ficat, o alternativă sănătoasă la mezelurile din comerț.


Ingrediente: 600 g ficăței de pasăre, 3-4 cepe mijlocii, 3-4 linguri ulei de măsline, 150 ml lapte, 150 g unt sau margarină, 3-4 ouă fierte, boia de ardei, sare, piper. Mod de preparare: Cepele se taie cubulețe mici și se călesc ușor într-o tigaie din teflon. În momentul în care ceapa capătă aspect ruginiu se adaugă un vârf de cuțit de boia, laptele și ficățeii de pasăre. Amestecul astfel realizat se lasă la foc domol până când scade puțin, după care se lasă să se răcească. Apoi ouăle, margarina sau untul (de preferat unt), ficățeii cu ceapa se fac o pastă omogenă, tartinabilă, cu ajutorul unui robot de bucătărie. Preparatul rezultat este foarte gustos și sănătos.
De ce este ficatul sănătos pentru copii? În primul rând, medicii recomandă ca ficatul de pui să fie introdus în alimentația bebelușului între opt și zece luni sau după ce ați introdus carnea și gălbenușul de ou. Este un aliment esențial, întrucât ficatul de pui conține cantități mari de vitamina A, D și B12 și este o sursă bună de proteine. Este una din sursele cele mai bogate în fier, zinc și seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunității. Ficatul de pui nu ar trebui să lipsească din alimentația copilului. O cantitate insuficientă de vitamina A ar putea provoca întârzieri de  creștere la copii, piele uscată și tulburări de vedere, în special nocturnă. De asemenea, vitamina A crește rezistența la infecții, în special în sezonul rece. Vitamina D este o vitamină esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, fiind necesară pentru absorbția calciului și fixarea lui în oase. Vitamina D alături de vitaminele A și C stimulează și întăresc sistemul imunitar. Vitamina B12 este necesară formării globulelor roșii din sânge și funcționării sistemului nervos. Suficiente argumente pentru a fi preocupată de gătirea ficatului în cele mai diferite forme. 













Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Halal vocabular la desene animate!"
Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum afli dacă ai hepatită
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum poți fi păcălit în bucătărie
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8138 secunde