Medicul de gardă

Transpirația excesivă, tratată cu botox?

135
Transpirația excesivă, tratată cu botox? - medictranspiratie-1406458889.jpg

Articole de la același autor

"Pentru mine, mai ales vara, e ceva de groază din cauză că transpir extraordinar, din cap până-n picioare. Pentru o femeie tânără, chestia asta e ucigătoare! Tot timpul trebuie să am grijă să văd ce sprayuri apar, dar tot degeaba. Cineva mi-a spus să încerc cu botox. Cred că mi-a spus în bătaie de joc, eu știu că ăsta e pentru riduri! Chiar se poate trata cu așa ceva chestia asta? Aștept răspuns cu nerăbdare, Alexandra".

v v v

Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a explicat că se poate vorbi de hiperhidroză doar când transpirația este în exces, căci transpirația în limite obișnuite este necesară pentru a menține temperatura corpului la valoarea considerată normală. Însă, în funcție de localizare, hiperhidroza este de mai multe feluri: generalizată, când este afectat întreg organismul; localizată, atunci când sunt afectate mai ales zonele axiale, palmele și picioarele; congenitală, sudorația moștenită de la părinți; hiperhidroză dobândită, care apare pe parcursul vieții.

Forme de tratament

Medicul confirmă că există mai multe metode de tratare a sudorației excesive, care constau atât în procedee medicale pe bază de substanțe antiperspirante, cât și în metode chirurgicale și că, oricât de ciudat ar părea, un remediu eficient împotriva hiperhidrozei sunt și injecțiile cu toxină botulinică în zonele afectate. Așadar, persoanele aflate în asemenea situații ar putea scăpa de acest calvar cu ajutorul medicilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9728 secunde