Cine fură e hoț, mânca-l-ar mama…

789
Cine fură e hoț, mânca-l-ar mama… - 8defc2bab65b95cc51fc01104538652a.jpg
"Ăsta a furat mult pentru el, dar a făcut și pentru noi"… Știți placa, nu? Eh, iată că a venit vremea când mărunțiș ca să facă și pentru noi nu mai este, "micul" buget de criză nereușind să-i îndestuleze nici pe ei, cei care se cred în drept să-și ia, într-un fel sau altul, "dreptul de șmecher" din banii publici.
Acum se vede în ce consta măiestria edilitară a primarului "mânca-l-ar mama", care izbutea până acum să-și facă toate mendrele prin Mamaia, să dea "de ciugulit" la toată gașca, să toarne ceva asfalt de proastă calitate și să mituiască hoardele de pensionari care stau cu ștampila pregătită. Păi consta în bugetul îngrășat de la centru, prin diverse finanțări și subvenții, așa dobândind celebra administrație locală a Republicii Mazăre libertatea de a jongla cu banii între curse de bărcuțe, dansatoare de samba, panseluțe și multe altele pe care nu mă mai obosesc să le enumăr aici, pentru că le știm cu toții.
Și putem să ne amintim acum și de fostul primar Corneliu Neagoe, care, în 1992, avea un buget de aproximativ 70 miliarde de lei vechi, din care abia putea să plătească salariile funcționarilor și să pună câteva plombe. Legile s-au schimbat de atunci, s-a schimbat în primul rând modalitatea de distribuire a banilor proveniți din taxe și impozite. Știți cât a fost bugetul bogat al Constanței în anul 2009? 5.355 miliarde lei vechi, de 76,5 ori mai mare decât cel din 1992. Iar cel sărac din 2010 este de 5152,5 miliarde de lei vechi, adică de 73,6 de ori mai mare decât cel de pe vremea lui Neagoe. Și, în condițiile acestea, marele edil nu pierde nicio ocazie de a-și smulge părul din cap și de a înjura Guvernul Boc pentru că a tăiat din subvenții în vreme de criză.
Poate că ar trebui să ne întrebăm cum ar fi fost dacă am fi avut ca primar un adevărat gospodar, care în anii de creștere economică să fi investit cu cap, nu doar în scopuri electorale, iar acum să-și fi permis să traverseze criza cu seninătate, fără să pună presiune pe plătitorii de gigacalorie, tăind din subvenții, sau pe studenți, tăindu-le transportul gratuit.
Poate că a venit timpul să ne întrebăm și care sunt datoriile pe termen lung angajate de municipalitate sau care mai este patrimoniul Constanței, după "aroganțele" pe care le-a făcut Mazăre cu terenurile situate pe malul mării și prin alte puncte esențiale și pentru care este judecat, alături de o mare parte din gașca sa.
Poate că măcar acum, când situația "cotoioasă" a bugetului local îl atacă la sacoșa cu pomeni, electoratul lui Mazăre va medita la disproporția dintre cele două aspecte ale zicătorii constănțene "Ăsta a furat mult pentru el, dar a făcut și pentru noi" și la părerea susnumitului Corneliu Neagoe, primar cinstit, dar hulit: "Asta este o mentalitate de popor idiot. Îmi pare rău că spun chestia asta, dar cine fură e hoț!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Martie 2010
Stire din Comentarii : Unde au dispărut golanii?
Luni, 08 Martie 2010
Stire din Comentarii : E Ziua mamei mele!
Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Comentarii : Țușcă - un handicap de imagine
Joi, 04 Martie 2010
Stire din Comentarii : Așteptându-l pe Băsescu
Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Comentarii : Crime cu premeditare
Marţi, 02 Martie 2010
Stire din Comentarii : Voodoo la Băsescu
Luni, 01 Martie 2010
Stire din Comentarii : Manageri la retrogradare
Luni, 08 Martie 2010
Stire din Comentarii : Ziua Liliei Ceban
Pagina a fost generata in 0.4863 secunde