Ziua Liliei Ceban

345
Ziua Liliei Ceban - ee91bf192ee17c186a710bcec716322e.jpg

Articole de la același autor

S-ar fi cuvenit să scriu azi, aici, despre acele ființe minunate din viețile noastre, despre ce le face atât de speciale de ne pun pe noi, masculii alfa, beta și omega, în genunchi măcar o dată, despre cât de mult ne iubim mamele, soțiile, logodnicele, surorile, bunicile și fiicele. Din nefericire pentru cititoare, nu (mai) sunt mobilat cu astfel de veleități poetice - ba, dimpotrivă, eu trec drept un imbecil misogin, dragele mele! Așa că aș dori să-i spun "La mulți ani!" și Liliei Ceban.
Locuiește de vreo opt ani la aproape zece kilometri de Buzău, dar ea este de loc de dincolo de Prut. A traversat podul de flori și s-a întâlnit, plăcut și mutat cu un bărbat, român neaoș. Ca dovadă că dragostea e pentru toată lumea, n-a contat pentru cei doi porumbei că au deficiențe de vorbire și auz. Mai mult, au și doi copii împreună. Ei bine, Lilia vrea cetățenie română. Și se chinuiește de ani buni s-o obțină. Numai că nu poate intona "Deșteaptă-te, române!", așa cum scrie la lege. Ergo, până când nu se va afla soluția ca imnul național să poată fi "cântat" în cheie mimico-gestuală, moldoveanca n-are, legal, nicio șansă să-și scoată buletin de Buzău.
Ce ipocriți suntem! În țărișoara asta a noastră, unde culoarea violet și importanța capitală a acestei componente a spectrului solar în alegerea președintelui României au ținut și țin prima pagină a ziarelor, o femeie mută (soră de-a noastră, nu-i așa, domnule președinte?) nu poate obține cetățenia română. Asta în condițiile în care, așa cum spunea un internaut, au ajuns dregători niște indivizi care mutilează limba oficială precum papuașii un misionar creștin.
Vedeți, așadar, cum toate declarațiile bombastice ale drăguților de politicieni - "Republica Moldova, frații noștri, aceeași limbă, același popor ș.a.m.d." - sunt dezumflate aidoma unui balon uriaș înțepat de un pitic cu un bold? Cum toate scornelile aiuristice de campanie electorală coclesc sub acțiunea unei singure prevederi legale - "intonarea imnului național la obținerea cetățeniei"?
Oferiți-i un cadou Liliei Ceban de Ziua Femeii: cetățenia. Ar atârna mai greu decât un mărțișor de aur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Martie 2010
Stire din Comentarii : E Ziua mamei mele!
Vineri, 05 Martie 2010
Stire din Comentarii : Țușcă - un handicap de imagine
Joi, 04 Martie 2010
Stire din Comentarii : Așteptându-l pe Băsescu
Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Comentarii : Crime cu premeditare
Marţi, 02 Martie 2010
Stire din Comentarii : Voodoo la Băsescu
Luni, 01 Martie 2010
Stire din Comentarii : Manageri la retrogradare
Luni, 01 Martie 2010
Stire din Comentarii : Iar a venit 1 Martie?
Pagina a fost generata in 0.6217 secunde