Voodoo la Băsescu

499
Voodoo la Băsescu - 05cde1d6d8233b5502845d61823106d0.jpg
De două zile, preocuparea pentru sănătatea sau boala lui Traian Băsescu a cuprins nația, indusă fiind de televiziunile de știri. "În culcare și în sculare", prezentatorii de la Realitatea TV ne spun ca Băsescu este sănătos, dar ar putea să fie și bolnav. Sau invers: că s-ar putea să fie bolnav, dar zice că e sănătos. Da, e același lucru, doar cuvintele sunt așezate altfel și continuă tot așa ore întregi. Sănătos sau bolnav, îndatorirea lui principală față de națiune ar fi, potrivit analiștilor neamului, să ne comunice nouă, celor care l-am votat sau nu, date precise referitoare la propriul organism. Chiar dacă legea nu îl obligă. Chiar dacă medicii invitați la televiziune au respins insinuările și au avut poziții profesionale, decente, în apărarea pacientului Băsescu.
Nesfârșite vorbe, de la moderatori, de la politicienii din platou, de la diverse personalități apelate la telefon, toată poliloghia având aparent ca unic obiectiv determinarea președintelui țării să își expună public radiografiile, tomografiile, colonoscopiile, toate analizele, unghiuțele pe batistuță.
Și dacă doar aceasta ar fi fost finalitatea, pentru ce era nevoie de atâta vorbărie?
De fapt, peste dezbaterile care durează de două zile pe tema vizitei făcute de Băsescu la spital a fost aruncată în permanență suspiciunea că președintele ar suferi de o boală gravă, de preferat incurabilă. Iar, în condițiile astea, iritarea celui în cauză este, cel puțin pentru mine, de înțeles.
Toți inamicii săi din campanie au fost brusc resuscitați și înviorați de perspectiva de a scăpa de Băsescu pe o cale naturală. Și au ținut să se exprime cu hotărâre în presă: dacă e bolnav, să știm și noi! Și să gândească: dacă e bolnav, poate îl suspendăm…
Este interesant să observăm că, în campania electorală, Vadim Tudor a fost scos de la index doar în final, ca cea mai murdară armă pe care nu o folosești decât în ultimă instanță, pentru că e genul de armă care îți lasă sânge și rahat pe mâini, însă acum atacul (biologic?) a pornit exact de la elucubrațiile tribunului lansate prin publicațiile sale. Mă aștept să-l văd cât de curând discutând tema la Realitatea TV. Dacă nu cumva a și fost, iar eu l-am ratat…
Zvonul, nesusținut de vreo dovadă, că președintele ar fi bolnav merită luat în considerare. Îl notăm și așteptăm confirmarea sau infirmarea. Este, însă, cel mai probabil ca sursa - pe care nimeni nu ar preciza-o în momentul colportării, iar majoritatea "răspândacilor" nici nu o mai știu, fiind deja prea departe de "zvoner" - să fie exact ziarul Tricolorul.
S-ar putea ca Băsescu să fie bolnav, i se poate întâmpla oricui, funcția de președinte nu oferă acest gen de imunitate. Dacă este așa, probabil vom afla. Dar să faci voodoo la televizor, împungând o virtuală replică a președintelui ba în ficat, ba în tiroidă, ba în colon, e de-a dreptul ridicol, jenant, indecent, stupid și parcă prea de tot!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Martie 2010
Stire din Comentarii : Manageri la retrogradare
Miercuri, 24 Februarie 2010
Stire din Comentarii : De dragoste nocturnă
Marţi, 23 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Teatru cu variațiuni
Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Despre Toni, maseurul meu nevăzător
Luni, 01 Martie 2010
Stire din Comentarii : Iar a venit 1 Martie?
Miercuri, 24 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Civilizare, nu discriminare!
Pagina a fost generata in 0.2829 secunde