Cum se îngroapă PSD-ul. Cu tot cu micul Titulescu

788
Cum se îngroapă PSD-ul. Cu tot cu micul Titulescu - e8985ee7dd0f062d4f3e2779c7505c8b.jpg

Articole de la același autor

Congresul de sâmbătă, eveniment în cadrul căruia PSD-ul și-a ales noul președinte, nu a fost nimic altceva decât punerea în scenă a unei piese ieftine, cu figuranți de doi lei, al căror unic rol a fost acela de a revizui fără a schimba nimic. Care reformă, care schimbare?!?
Cei aproape 1.700 de delegați au luat partidul din mâna lui Geoană și a lui Vanghelie și l-au făcut cadou acestui tânăr politician Victor Ponta, atât de bătrân într-ale jocurilor de culise atent condimentate de Năstase, aruncând în derizoriu și ceea ce mai rămăsese din cel mai mare partid de opoziție din România.
Avantajul de a nu-l fi avut drept apropiat pe unul cum e Marian Vanghelie, un așa numit politruc parvenit, cunoscut mai ales pentru dificultatea în care este pus atunci când e nevoit să se exprime corect, este anulat de uriașul dezavantaj de a-l avea drept model pe Adrian Năstase. Nu spun că Ponta, supranumit penibil chiar de către mentorul său "micul Titulescu", ar fi un individ maleabil și ușor influențabil. Și nici nu spun că cineva anume își va asuma, și de data aceasta, rolul care-i vine mănușă, acela de păpușar-șef, obișnuit să-și mânuiască mascotele după bunul plac al satrapului de partid. Dar, atâta vreme cât în ceafa lui Ponta suflă Adrian Năstase și gașca de baroni locali, Partidul Social Democrat își poate scrie deja necrologul.
Și menționez aici demisiile de ieri ale parlamentarilor PSD care, la nici 24 de ore de la anunțul că Victoraș este noul lider al formațiunii politice, au ales să meargă pe drumul nebătut al unui nou partid de centru stânga. Care este, așadar, marele succes al țiganiadei de sâmbătă, din Romexpo? Acela că partidul l-a aruncat în istorie pe cel mistuit de flacăra violet? Acela că Vanghelie a fost ales vicepreședinte al partidului, în vreme ce alt baron local, în persoana lui Marian Oprișan, a ajuns, și el, la cârma PSD? Sau, poate, meritul incontestabil al acestui circ cu vrăjitoare este acela că, după presupusul semnal al reformei interne, membrii partidului au ales să dea uitării PSD-ul. Au ales să se dezică de propria formațiune politică, dezgustați sau scârbiți sau poate doar incompatibili cu linia directoare a unui conglomerat de orgolii penibile.
Prin urmare, s-a reformat fără a se schimba ceva. Sau s-a schimbat fără a se reformula, ci doar în două, trei, o mie de puncte, cele esențiale. Cât de slab poate fi ecoul unui strigăt de luptă atâta timp cât ceea ce se dorea o reformă, o reînchegare a partidului se dovedește a fi, de fapt, un fâs, o disoluție, o hemoragie parlamentară?
Reforma PSD-ului este o țeapă ordinară, un zgomot de fundal dincolo de care nimeni, nici "veteranii" și nici aceia mai "neprihăniți" nu-și doresc schimbarea. Cum ar putea, de altfel, Victor Ponta să susțină o reclădire din temelii a partidului, când la bazele sale stau Adrian Năstase, Iliescu, Viorel Hrebenciuc? Cum s-ar putea schimba partidul acesta la față de vreme ce vechiul secretar general al partidului a devenit noul secretar general, același Liviu Dragnea, băiatul ăla din Teleorman?
Această falsă reformă este un carnaval, un joc de forțe între membrii aceleiași găști, în care o candidatură de conjunctură câștigă.
Credeam că în PSD doar Geoană are vocație de perdant. Dar constat că ea s-a extins și la Cristian Diaconescu și că, în curând, va învălui întregul partid.
P.S.: Ar fi amuzant dacă, totuși, n-ar fi atât de trist faptul că pesediștii l-au ales drept lider pe cel care, ulterior celui de-al doilea tur al prezidențialelor, suspina nervos pe motiv că "sistemul lor (n.r. - al democrat-liberalilor) de fraudare a funcționat mai bine" decât cel al PSD-ului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Despre Toni, maseurul meu nevăzător
Joi, 18 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Președinte - papagal
Miercuri, 17 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Mazăre, ne doare-n gropi!
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Vivat Bacul seraliștilor!
Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Mic ghid practic pentru o dragoste mare
Vineri, 12 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Un bax de cerșetori. All inclusive
Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Sindromul derogării
Miercuri, 10 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Viol pe-un pat de nea
Pagina a fost generata in 1.1264 secunde