Vivat Bacul seraliștilor!

554
Vivat Bacul seraliștilor! - 10679b97a8f2db36e7b53d45efe2620b.jpg
Poa’ să fie și cod roșu, bacalaureații susțin astăzi prima probă - pe bune, nu simulare -, a Bacalaureatului 2010: "colocviala" probă de limba română. Cel mai novator Bac din câte s-au pomenit, dar și un experiment în materie de ceea ce-i mai duce capul pe absolvenții de liceu, fie ei și seraliști. E posibil ca această generație să fie chiar una de invidiat, întrucât noua lege a educației ce urmează să intre DIN NOU în dezbatere publică promite că nu va mai permite astfel de "erori". Când spunem erori cu ghilimele, ne referim la faptul că pentru prima dată, pe lângă diplomele de bacalaureat, absolvenții vor primi AUTOMAT și trei certificate de competențe, prin simpla participare la examen. Întrucât, așa cum prevede metodologia, elevii vor putea trece jumătate din probele de bacalaureat fără să știe nimic. Pentru limba română, limba străină și proba de computer, e suficientă prezența.
Când ne refeream în titlu la seraliști nu o făceam din greșeală, ci pentru că aceștia vor forma - chiar nu intenționez să-i jignesc, jur! - marea majoritate a beneficiarilor de certificate de tip nou, dar pe cunoștințe… aproximative. Și cine îi poate condamna, atâta timp cât ei mai au și un serviciu, și sigur nu la birou, pe mess, ci unde și-au găsit o pâine pentru ziua de mâine? Cum au participat la cursuri și ce au acumulat e deja istorie, important este să se vadă odată cu diploma în mână pentru a putea trece, eventual, la o altă salarizare.
Și, în fond, dacă mai apoi vor să urmeze și o facultate, sunt destule locuri la "cu taxă", fără ca cineva să mai răsfoiască și notele de absolvire a liceului. Lucru de altfel valabil și pentru absolvenții de douăsprezece clase la zi, care nu s-au stresat prea tare, că oricum tăticu’ le-a asigurat viitorul!
PS: Ce am vrut să spun? Că învățământul românesc a ajuns o MARE BĂTAIE DE JOC pe care nu și-o asumă nimeni!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Mic ghid practic pentru o dragoste mare
Vineri, 12 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Un bax de cerșetori. All inclusive
Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Sindromul derogării
Miercuri, 10 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Viol pe-un pat de nea
Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Primarul vacanței perpetue
Luni, 08 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Chiloțaru’
Sâmbătă, 06 Februarie 2010
Stire din Comentarii : De cine fugi de acasă?
Vineri, 05 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Ne mișcăm și noi mai cu doctrină?
Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Comentarii : Capul plecat
Pagina a fost generata in 0.4493 secunde